Хлорофилна вода

Вероятно се чудите защо се интересуваме как да направим хлорофилна вода. Ами, светът се променя и ние се променяме с него; все повече хора се интересуват от грижата за околната среда и живеят много по-здравословен живот. Правейки това, ние уважаваме всичко, което природата ни е дала и, най-важното, уважаваме себе си. Колкото по-добре се чувствате за себе си, толкова повече ще можете да се наслаждавате на живота си в цялата му слава и природа.

Трябва да знаете, че повечето от проблемите, от които страда човешката раса имат много общо с вида храна, която ядем. Това, което ядете, може да окаже пряко въздействие върху настроението ви и върху начина, по който се държите с другите. Логично, това също влияе както на физическото представяне, така и на умственото представяне. Ето защо трябва да поддържате богата, балансирана диета – това обикновено изисква да знаете как да готвите, което е съвсем различна история.

Как се прави хлорофилна вода | Какво е хлорофил?
Хлорофилът е по същество това, което придава на всяко растение и растителност на тази планета зелен цвят, както и водорасли и бактерии – това се дължи на пигментите, открити в техните клетки, които са съставени от хлорофил. По същество това е химически продукт, който е способен да абсорбира светлината и да се намесва в фотосинтетични процеси, които растенията и другите организми имат.

Идентифицирани са седем различни вида хлорофил; A-B-C1-C2-D-E-F, въпреки че най-често срещаните видове са хлорофил А и хлорофил Б.

Показано е, че хлорофилът А има само една функция, която превръща абсорбираната светлина в химическа енергия, която растенията след това използват. Този вид хлорофил може да се намери във всяко едно растение, което има какъвто и да е вид фотосинтетичен процес.


Хлорофил В също така абсорбира светлината, както хлорофил А, въпреки че се среща само в растения, които са зелени на цвят.
Как се прави хлорофилна вода | За какво се използва хлорофил?
След като извършихме дълбоко копаене на хлорофил и неговите свойства, за да разберем колкото можем, открихме, че е известен като „растителна кръв“. Това се дължи на факта, че химичният състав на хлорофила и този на кръвта всъщност е невероятно подобен. И двете вещества имат жизненоважни работни места, едната е в растенията, а другата при хората, така че не е изненадващо, че е изключително полезно.

За какво се използва хлорофил?

Има ясно разграничение между начина, по който хлорофилът работи в растенията и как работи в човешките организми, въпреки че е изключително полезен и за двете.

Хлорофил в растенията
Как да направите хлорофилна водаКакто вероятно знаете, растенията имат фотосинтетичен процес, при който те абсорбират слънчевата светлина с намерението да произвеждат енергия, което означава генериране на въглехидрати, които след това могат да използват, за да хранят и подобряват метаболизма си.

 

Ако растенията не са имали някакъв вид фотосинтетичен процес, който е частично причинен от хлорофил, светът вероятно няма да изглежда нищо подобно на сегашния.

 

Хлорофил в хората
За щастие, човешката раса може да се възползва и от консумацията на хлорофил – ще се изненадате колко добре работи. По принцип, той може да се използва за пречистване и окисляване на кръвта, детоксикация на тялото и действие като мощен и ефективен диуретичен ефект.

 

Човешките същества биха могли да оцелеят и без да консумират хлорофил или зелени растения, макар че когато се добавят към дневния ви хранителен режим, ще забележите, че се чувствате по-добре и по-здравословно като цяло – и ще бъдете!

Ползи:
-Той помага на белезите да лекуват по-бързо.
-Подобрява автоимунната система.
-Антибактериалното.
-Анти-оксидант.
-Голям източник на витамин Е и К.
-Антимикробна.
-Дезодорант (може да се бори с халитоза и лоша миризма на пот).
-Оксигенати и детоксикира клетките.
-Съдържа много лесно усвоими минерали и витамини.
-Подобрява кръвообращението.
-Почиства червата, черния дроб и бъбреците.
-Подмладява и избягва оксидирането на клетките.
-Увеличава издръжливостта при тези с лоша диета или хранителни -разстройства (анорексия, загуба на апетит и др.).
-Подобрява здравето на червата.
-Бори се с високия холестерол.
-Антиракови свойства.
-Съдържа витамини A-C-D-E-K-U.
 

Богат на минерали:
-натрий
-магнезий
-калий
-калций
-фосфор
-Желязо
-кобалт
-мед
-манган
-молибден