БОРБА С БОЛЕСТИ – ФУНГИЦИДИ


Употребата на фунгициди в съвременното земеделие има определящо значение за ефективната борба  с растителните гъбични заболявания и другите вредящи им патогени. Специфичният вид пестициди, притежават активни вещества, които въздействат върху гъбичните заболявания по растенията, предотвратявайки появата им и/или намалявайки вредното им въздействие върху земеделските култури.

Препаратите за защита с фунгицидно действие се делят на контактни и системни фунгициди. Те се използват в лечението на болести, както на селскостопански растения - за пипер, за домати, за лозя, за зеле, за краставици, за пшеница, за картофи, така и за цветя и дървета, като например за орхидеи, за иглолистни дървета и други.

Какви видове фунгициди има и какво е тяхното влияние върху третираните растения

Използването им има за цел да инхибира и/или убива гъбичките и спорите им, които причиняват различни видове заболявания по растенията.

Според начина си на въздействие могат да се определят като:

  • системни фунгициди - влияят като инхибитор на цялата растителна система в борбата с растителните патогени. Активните вещества в системните оказват въздействие върху скоростта на проникване в системата на растенията, а от бързината на действието им се определя и полезността им;
  • контактни фунгициди - успешно въздействат върху патогени, локализирани по повърхността на третираните растения. Фактори като период на действие на препарата и набор от активни вещества, както и влиянието на атмосферните условия, са определящи за ефективността на този тип фунгициди.

Според своите химични свойства, те биха могли да се категоризират като:

  • органични фунгициди - препаратите са продукт от преработката на растителни ензими и мастни животински киселини, чиито активни вещества са екологични. Характеризират се с кратки карантинни срокове и с възможност за комбинирането им с различни видове пестициди. Те са лесни за употреба - продуктът се разтваря в необходимото количество вода, след което се пръска;
  • неорганични фунгициди - произвеждат се от тежки метали и химични съединения като сяра, мед, живак, манган, калий, никел, желязо и други. Ефективното фунгицидно действие на препаратите е гарантирано, с тази разлика, че тези средства за растителна защита не са екологични и в същото време се комбинират с ограничен брой препарати за борба с болести по растенията.

Защо да закупите от Growmall

В Growmall знаем колко важно е да откриете фунгицид на цена, която е максимално достъпна и безкомпромисна по отношение на качеството. Без значение дали отглеждате големи масиви от земеделски площи, и/или търсите фунгициди с ефективно действие за обработката на домашната градина, Growmall е вашият доверен партньор в това отношение.

За да отговорим в най-пълна степен на потребителското търсене, ние непрекъснато обновяваме и поддръжаме на склад богат асортимент от ефективни и популярни препарати, в т.ч. органични и неорганични, контактни и системни фунгициди, подходящи за третирането на широк кръг от растения с висока степен на ефективност.

В каталога ни с фунгицидни вещества, налични в онлайн магазина ни, ще откриете: Bactochemp, Propolix, Fungi killer, Rogis, Serenade Max и други.