Осветление за растения

При отглеждането на растения на закрито ключов фактор за растежа и цялостното развитие  е осигурената светлина. Отличните резултати могат да бъдат гарантирани, ако се изгради подходяща осветителна система.


Какво да включва осветлението?

Лампа за растения и рефлектор, кабели с щепсел или с конектор за свързване на електронни баласти, също са сред необходимите компоненти. Видовете лампи за отглеждане на растения са различни, като от съществено значение е да съобразите избора си, спрямо вашите нужди и цели. С лед лампи за растения с пълен спектър може да се отгледат растения във фаза растеж и цъфтеж. За цъфтеж е подходяща cfl лампа, а комбинираната hps лампа е подходяща лампа за растеж на растения. Процесът на осветление за растения значително се улеснява с високочестотен електронен баласт, който е по-тих, по-ефективен и икономичен. За равномерното разпределение на светлината максимална отражаемост се постига с добър рефлектор, каквито Adjust-A-Wings, Spudnik и др. С подходящи рефлектори за hps и cfl лампи за растения появата на горещи точки е почти нулева.

Комплект осветление

Ново в отглеждането са комплектите за осветление, съдържащи цялостни лампи с превключваем баласт. Те разполагат с вграден рефлектор и са готови да се свържат веднага. Такъв е иновативният комплект с регулираща система Tomax с двойно изводни крушки и възможност за управление от разстояние. Подходящо избраните от Growmall лед лампи за растения или друг вид, баласти, рефлектори или комплект ще гарантират пълноценно и правилно развитие на растенията.