Наред с хранителните вещества и достатъчното количество влага, растенията имат нужда и от така нужната за процеса на фотосинтеза светлина. Тя е недостатъчна, особено през зимните кратки дни, но е необходима и целогодишно при отглеждането на растения на закрито. За целта могат да се използват специалните лампи за растения – отличен източник на допълнително осветление за растения, отглеждани в домашни условия или оранжерии.

-22%
98 лв.
Изчерпан
-15%
85 лв.

С изкуствено осветление за растения може да подпомогнете покълване на семена, оформяне на здрав разсад и развитие на силни растения.

Има различни лампи за отглеждане на растения и изборът ви ще зависи от целта – дали ви трябва лампа за растеж на растения, или и за други фази от развитието им.

Популярни фитолампи са:

лед лампи за растения – със синия и червения си спектър стимулират растежа и цъфтежа;

cfl лампи за растения – отличен избор за отглеждане на разсад и за всички етапи на развитие;

● натриеви лампи за растения – hps лампа от комбиниран тип с оранжево-червен и син спектър стимулира едновременно цъфтежа и растежа.

На отлични за лампи за растения цени може да направите най-добрия избор според целите и условията си. С качествена лампа от реномирана марка като Tomax ще допълните дефицита от светлина за растенията си, за да растат здрави и жизнени.