Сред широката гама от лампи за растения в много от случаите опитни градинари и любители разчитат на CFL лампи. Освен че са евтини, те осигуряват и нужната светлина на растенията за растеж и цъфтеж, благодарение на подходящия си спектър.


Ако искате да изберете флуоресцентна лампа, имайте предвид, че няма да е подходяща за високи растения, например повече от 1 м.

Можете да откриете модел на добри за CFL лампи цени и лампа от този тип ще ви служи дълго време.

Други предимства, които може да получите с поставянето на CFL лампи за растения, са:

● Може да ги поставите близо до растенията – на 3-4 см без опасност от изгаряне;

● Имат добри свойства на спектъра;

● Консумират минимално количество електроенергия;

● Могат да се използват за всички фази от развитието на растенията.

Ако имате нужда от икономично, евтино и ефективно осветление за малки растения, луминисцентна лампа за растеж на растения или комбинирани лампи за фази растеж и цъфтеж на марки като Elektrox, LightWave, EnviroGro и др. са добър избор.

В зависимост от целите и предпочитанията си, можете да избирате сред CFL лампи със синьо-бял спектър за разсад или ранния вегетативен период, с вградени електронни дросели за периода на цъфтежи, с вътрешна баластна технология, подходящи за влажни закрити градини и др.

В случай, че се нуждаете от друг тип лампи за растения, то може да разгледате предлаганите от GrowMall лед лампи за растения или натриеви лампи, с които да постигнете желаните резултати.